BACALAUREAT 2017, sesiunea specială !

BACALAUREAT 2017, sesiunea specială !

Absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate se pot înscrie la sesiunea specială a examenului de bacalaureat, în perioada 27-28 mai.

“Pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale și la competițiile internaționale 2017, se organizează o sesiune specială de bacalaureat, în perioada 27 mai – 9 iunie 2017”, potrivit Ministerului Educaţiei.

În zilele de 29 și 30 mai vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B, relatează Agerpres.

Pe 31 mai vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, iar pe 2 — 3 iunie competențele digitale.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 6 iunie. Ea va fi urmată o zi mai târziu de proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie de proba la alegere a profilului și specializării.

Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va susține pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi până la ora 18,00.

Tot pe 9 iunie se vor depune și contestațiile în intervalul 18.00-20.00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iunie.

Pe lista candidaților care pot participa la examenul de bacalaureat, sesiunea specială 2017, vor fi incluşi elevii care îndeplinesc următoarele condiții:

– participă la loturile olimpice de pregătire pentru competițiile internaționale sau participă la competiţiile pe discipline școlare, sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat;

– susțin examenul de admitere la universități din străinătate și trebuie să facă dovada că: au fost acceptați, în etapa preliminară, la universitățile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2017; desfășoară probele de admitere în același timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2017.

surse: edu.ro, agerpres.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*