România, pe locul doi în Europa la economie subterană

România, pe locul doi în Europa la economie subterană

România se bate cu Bulgaria pentru primul loc în Uniunea Europeană la economia subterană. Ţara noastră figurează pe locul doi, cu 28% din PIB, iar bulgarii cu 30%, într-o estimare realizată de Comisia Europeană. La polul opus se află Luxemburg cu 8,8% din PIB şi Austria cu 8,2% din PIB, conform unui raport al Uniunii Europene pe anul 2016, dat publicităţii.

Economia neagră va înghiţi în acest an 81 miliarde de lei, adică aproximativ 18 miliarde de euro. Din aceşti bani s-ar putea contrui toate cele şase autostrăzi promise de PSD în programul de guvernare.

În total, 1,4 milioane de români muncesc la negru. Cei mai mulţi sunt în industrie, aproximativ 550 de mii de persoane, apoi în comerţ şi construcţii, fiecare cu aproape 350 de mii de oameni, şi în transporturi şi comunicaţii cu 163 de mii de angajaţi fără forme legale.

România a pierdut peste 30 de miliarde de euro în cei zece ani de când a intrat în Uniunea Europeană ca urmare a eliminării plăţii TVA în vamă. Clasamentul evazioniştilor este condus detaşat de industria alimentară, de cea farmaceutică şi de comerţul cu produse agricole. În România activează peste 100.000 de firme care nu ai nici un fel de angajat.

sirsa: antena3.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*