Video – Întrecerile neautorizate pe drumurile publice se pedepsesc !

Video – Întrecerile neautorizate pe drumurile publice se pedepsesc !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 2 Poliţie au organizat, în noaptea de 6 spre 7 aprilie, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă, precum şi a celor care circulă cu autovehicule ce prezintă neconformităţi tehnice şi generează zgomot excesiv.

Poliţiştii au acţionat cu precădere pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, din Cluj-Napoca.

Conform IPJ Cluj, în cadrul acţiunii au fost constatate 20 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind aplicate sancţiuni în valoare de peste 10.000 de lei. De asemeni, au fost reţinute şapte certificate de înmatriculare, principalele nereguli constatate fiind la sistemul de evacuare a gazelor, autovehiculele generând zgomot excesiv. Această măsură a fost luată şi pentru aplicarea de folii neomologate şi pentru montarea unor anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a autovehiculului.

Poliţiştii atrag atenţia conducătorilor auto asupra faptului că participarea la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

IPJ Cluj – Biroul de presă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*