Lăcaşele de cult, verificate de pompieri

Lăcaşele de cult, verificate de pompieri

Peste 5.500 de pompieri, cu 2.800 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi, în acest sfârşit de săptămână, pentru a putea interveni în situaţii de urgenţă, principalele priorităţi fiind acordarea ajutorului medical de urgenţă şi stingerea incendiilor. Premergător sărbătorilor pascale, acţiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unităţile de cult, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de cetăţeni vor păşi pragul bisericilor – informează IGSU.

„Specialiştii în prevenirea incendiilor au început verificările lăcaşelor de cult, fiind vizată dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare, astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat. De asemeni, IGSU a transmis o serie de recomandări către unităţile de cult şi au fost demarate acţiunile de instruire cu personalul bisericesc, pe linia protecţiei la foc, pentru reamintirea măsurilor care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor, astfel încât aceştia, la rândul lor, să le transmită şi enoriaşilor. Echipajele de salvatori din subunităţile operative vor continua acţiunile specifice de recunoaştere la astfel de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere” – se precizeză într-un comunicat al IGSU, remis, sâmbătă, presei.

Conform comunicatului, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor 260 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 27 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple. De asemeni, în locurile unde au loc pelerinaje vor fi amplasate echipaje medicale de prim ajutor SMURD, pentru a putea interveni operativ în sprijinul persoanelor care necesită asistenţă de urgenţă.

Surse: comunicat IGSU și ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*