Fonduri pentru premierea olimpicilor din judeţul Cluj

Fonduri pentru premierea olimpicilor din judeţul Cluj

Social-democraţii din Camera Deputaţilor au îndreptat marţi, 11 aprilie, o nedreptate care li se făcea elevilor merituoşi la învăţătură proveniţi din localităţi mai sărace, în special din mediul rural, se arată într-un comunicat de presă primit de la deputatul PSD, Cornel Itu.

Astfel, Camera Deputaţilor a adoptat, prin vot final, Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 111 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, iniţiativă a deputaţilor PSD, care va permite consiliilor judeţene să se implice în premierea elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile şi competiţiile şcolare organizate la nivel judeţean. În cazul acestui proiect, Senatul va fi cameră decizională.

În contextul actual, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel judeţean. Cu toate acestea, legislaţia în vigoare prevede implicarea consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor.

În urma modificărilor aduse actului normativ, se creează cadrul legal prin care forurile judeţene pot să se implice în mod direct în finanţarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile judeţene se pot implica şi în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deosebite la competiţii şcolare şi olimpiade. Modificările aduse de noua lege susţin şi motivează copiii din medii sociale defavorizate, inclusiv din judeţul Cluj, să înveţe şi să facă performanţă în educaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*