Liberalii dejeni și-au reales președintele

Liberalii dejeni și-au reales președintele

Liberalii dejeni s-au întrunit vineri seara cu prilejul alegerilor interne desfășurate în cadrul filialei PNL Dej, eveniment care a oficializat și fuziunea cu PDL, demarată în 2014. Alături de numeroșii mai vechi sau mai noi liberali și democrați-liberali, în Sala Mare a Primăriei municipiului au fost prezenți: Daniel Buda – europarlamentar, prin vicepreședinte PNL la nivel național, Marius Nicoară, senator, Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Dan Gavrea, consilier județean, Todea Cosmin, consilier județean, Maria Forna, prim vicepreședinte TNL România, Mihaela Suciu, președinta OFPNL Cluj și bineînțeles, consilierii locali PNL și simpatizanți ai celor două partide reunite.

După luările de cuvânt ale oaspeților, care au subliniat necesitatea ca liberalismul să devină „o portavoce a dreptei politice românești”, capabilă să ofere o alternativă viabilă la stânga politică și la actuala degringoladă legislativă și economică, microfonul i-a revenit lui Aurelian Mureșan, președintele în exercițiu al PNL Dej.

Acesta a prezentat un succint raport al ultimilor patru ani în care a fost copreședintele și apoi președintele organizației locale, deținând totodată și funcția de viceprimar al municipiului Dej. Contabilizând plusurile și minusurile înregistrate în această perioadă, Aurelian Mureșan s-a arătat, la final, încrezător în capacitatea PNL de a-și recâștiga electoratul, Dejul fiind prin tradiție, încă din perioada interbelică, un pol liberal cu o serioasă pondere în politica locală și județeană.

Alocuțiunea liderului PNL Dej a încheiat prima parte a reuniunii, partea a doua fiind consacrată alegerii structurilor de conducere din cadrul filialei. În urma acestora, Aurelian Mureșan a fost reales președinte al PNL Dej, fiind de altfel singurul candidat pentru această funcție. Tot în urma voturilor exprimate de membrii partidului, funcțiile de vicepreședinți au revenit lui Adrian Alexandru, Simion Buburuz, Marius Butuza, Viorel Federiga, Dan Gavrea, Marius Mînzat, Violeta Mureșan și Mihaela Petrean, iar cel de trezorier, economistul Ștefan Lupan. Alegeri fără emoții, inclusiv pentru membrii biroului din conducerea organizației, numărul candidaților echivalând și aici cu numărul funcțiilor prevăzute de statut.

La final, noul președinte al PNL Dej a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată și s-a arătat optimist în ce privește rezultatele pe care le va obține organizația dejeană în alegerile din 2020.

„Sperăm cu toții să trecem cu bine în etapa următoare, să construim o organizație serioasă, cu un program serios, atât pe plan local, cât și pe plan județean și național. Nu vă ascund faptul că intenționăm cu întreaga echipă să întărim și să structurăm organizația liberală a Dejului și totodată să ne pregătim pentru viitoarele bătălii electorale. În acest sens, avem oameni capabili și e nevoie doar de acțiune și determinare pentru a ne materializa proiectele. După care, conceptele liberale odată transpuse în practică, rezultatele vor deveni cu siguranță tangibile tuturor cetățenilor…” a declarat Aurelian Mureșan, la încheierea reuniunii de vineri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*