Încă o lege pentru penali: Deputații au votat „desființarea” conflictului de interese

Încă o lege pentru penali: Deputații au votat „desființarea” conflictului de interese

Camera Deputaților a adoptat marți, 25 aprilie, proiectul de lege de modificare a Codului Penal prin care infracțiunea de conflict de interese este redenumită: în „Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, și care prevede că această infracțiune nu se aplica în „exercitarea unui drept recunoscut de lege sau îndeplinirea unei obligații impuse de lege”.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat de la tribuna plenului că prin acest proiect „se desființează practic conflictul de interese”. „Constatăm că vin tăvălug unele după altele acest proiecte care slăbesc lupta împotriva corupției” a spus el.

Deputatul PSD Victor Ponta i-a răspuns acestuia, tot de la tribuna plenului: „Având în vedere că dl. președinte Donald Trump și-a angajat fiica, aș vrea să sesizăm ANI din America și DNA din America pentru că vigilența useristă trebuie să se manifeste peste tot”.

Fostul premier este cercetat de DNA din septembrie 2015 tocmai pentru acuzația de conflict de interese într-un dosar disjuns, după ce, Parlamentul a respins, la începutul lunii iunie 2015, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta pentru trei infracțiuni de conflict de interese legate de numirea lui Dan Șova în funcția de ministru.

Proiectul a trecut cu 187 voturi „pentru”, 71 „împotriva” și 6 abțineri.

Camera Deputaților este for decizional, astfel că proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

sursa: http://www.hotnews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*