Jandarmii Ardeleni, au fost printre dejeni

Jandarmii Ardeleni, au fost printre dejeni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj a organizat joi, 27 aprilie, în Dej și Gherla, o serie de activităţi destinate să marcheze în mod festiv împlinirea a 98 de ani de la constituirea Jandarmeriei Ardelene. Înființată la 29 aprilie 1919, prin Înaltul Decret nr. 1964/1919, sub denumirea de Brigada IV Jandarmi Cluj, acestă structură avea ca zonă de responsabilitate 6 judeţe situate în partea de nord-vest a Transilvaniei. După decembrie 1989 Brigada IV Jandarmi Cluj devine Comandamentul de Jandarmi Teritorial „Someşul”, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca.

Activitatea desfășurată la Dej, în Piața Bobâlna, a cuprins prezentarea unor exerciţii demonstrative ale efectivelor antitero ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj; exerciţii demonstrative ale cuplurilor chinotehnice și prezentarea materialelor de intervenţie ale Jandarmeriei, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor precum şi a autovehiculelor de intervenţie.

Exercițiile de simulare la care au luat parte numeroși dejeni, au fost urmărite cu maximă atenție, mai ales de cei mici, vedetele zilei fiind, alături de cei de la antitero, jandarmii canini: Max, Hector și Kane. Au răsunat focuri de armă, răufăcătorii au fost prinși, jandarmii și-au făcut datoria! Totul într-un show menit să-i aducă mai aproape de oamenii obișnuiți, pe cei care veghează la liniștea și siguranța noastră.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*