Andrea Bocelli și invitații săi, în iunie la Cluj!

Andrea Bocelli și invitații săi, în iunie la Cluj!

Marele tenor Andrea Bocelli, care va susține anul acesta două concerte extraordinare în România, primul în București, pe data de 22 Iunie și al doilea la Cluj-Napoca, pe data de 25 Iunie, va avea invitați de marcă alături de el. Artiști consacrați pe marile scene ale lumii vor fi alături de îndrăgitul artist, completând show-ul, care se anunță a fi mai mult decât grandios.

Printre invitații așteptați și confirmați se numără Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautiști ai momentului. De-a lungul carierei sale, Andrea Griminelli a susținut concerte în toată lumea, având turnee în Europa, SUA, Japonia și America de Sud. În anul 1989 a câștigat premiul Grammy pentru albumul „Live in Modena, Piazza Grande”. A avut numeroase colaborări cu artiști de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado si Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis și Ian Anderson de la Jethro Tull.

Ilaria Della Bidia este al doilea nume important care va urca pe scenă alături de legendarul tenor. Studiu, Pasiune și Iubire – acestea sunt cuvintele cheie care o reprezintă pe Ilaria Della Bidia, o artistă sinceră, versatilă, un spirit ce transmite multă energie și emoție. Iubirea ei pentru muzică nu are limite, astfel că Ilaria reușește într-o carieră de aproape 15 ani să pună în scenă peste 2000 de concerte în Italia și în toată lumea (Europa, Rusia, SUA, Africa), având colaborări cu artiști celebri, actori și dansatori. Printre cei mai renumiți artiști cu care a colaborat de-a lungul timpului îi amintim pe Maestrul Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn și Leona Lewis.

Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi și Puccini, a cântat în gale prestigioase de operă, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care și Riccardo Muti. A cântat pe scene importante, precum Teatro dell’Opera din Roma, Teatro La Fenice din Venezia, Arena din Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Teatro Comunale din Modena, Teatro del Giglio di Lucca, Wiener Konzerthaus, Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg.

A patra prezență internațională, care i se va alătura lui Andrea Bocelli, este Elizabeth Sombart, o pianistă de origine franceză, născută la Strasbourg, care a avut numeroase colaborări cu artiști ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) și Akiko Nakajima (soprana). A concertat alături de Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveția Fundația Résonnance care este prezentă în 6 țări și oferă cursuri de muzică clasică, gratuite, tinerilor talentați. Filiala din România își desfășoară activitatea din 2013 în București.

Nume sonore, nume care au văzut și au cunoscut cele mai mari scene ale lumii, ajung anul acesta și în România.

Biletele pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro și în format fizic din magazinele și librăriile partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinariile OMV și supermarket-urile Carrefour.

Un eveniment organizat de Quantum Media,în parteneriat cu Telekom România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*