ISU Cluj la datorie, în minivacanța de 1 Mai

ISU Cluj la datorie, în minivacanța de 1 Mai

Structurile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj vor monitoriza în permanenţă situaţia, în perioada minivacanţei de 1 Mai, fiind pregătite să intervină în cazurile de urgenţă semnalate de cetăţeni, potrivit comunicatului remis presei.

Conform celor anunţate de reprezentanţii inspectoratului, peste 150 de pompieri, cu 90 de autospeciale, încadrate în cele 10 subunităţi ale ISU Cluj, sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi descarcerare SMURD, asanare pirotehnică, salvări de la înec etc.

Pentru diminuarea riscurilor şi reducerea consecinţelor negative ce se pot înregistra în perioada următoare, ISU Cluj recomandă, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, păstrarea calmului, ieşirea imediată din zona periculoasă, anunţarea evenimentul la numărul de urgenţă 112, acordarea primului ajutor şi aşteptarea ajutoarelor în zona de siguranţă.

„Celor care vor petrece la un grătar sau în jurul unui foc de tabără le aducem în atenţie să nu aprindă focul în pădure şi pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse. De asemenea, grătarele se vor utiliza doar în locurile special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar focurile de tabără sau cele din camping-uri se vor aprinde doar în locuri special amenajate. Trebuie respectată distanţa de siguranţă faţă de marginea pădurii, să nu lase niciodată focul nesupravegheat, iar înainte de a pleca să stingă focul cu apă şi să acopere jarul cu pământ” – atenţionează ISU Cluj.

Totodată, pompierii clujeni atrag atenţia părinţilor să nu lase copiii nesupravegheaţi şi să nu lase la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*