Dragnea contra România. Șeful PSD dă statul în judecată la CEDO

Dragnea contra România. Șeful PSD dă statul în judecată la CEDO

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat joi că va da în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Decizia vine după ce luni, 24 aprilie, un complet al ICCJ a decis să respingă contestația formulată de președintele PSD, Liviu Dragnea, față de pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în Dosarul „Referendumul”. Decizia judecătorilor de la Curtea Supremă este definitivă.

La câteva ore după anunțarea deciziei, avocatul lui Dragnea, Maria Vasii, a anunțat că respingerea de către ICCJ a contestației făcute de președintele PSD în Dosarul „Referendumul” s-ar putea întoarce în favoarea șefului PSD.

„Cu siguranță avem un avantaj, ajungem la Curtea de la Luxemburg, nu mai poate fi contestată de nimeni. La Luxemburg vom avea parte de o judecată corectă, în realitate judecată noastră a fost lipsită de conținut. Domnului Dragnea i-a fost interzis dreptul la examinarea probelor. Curtea de la Luxemburg o să primească cererea noastră, iar măsurile vor fi foarte dure, vă asigur. Domnul Dragnea este acuzat de o presupusă fraudare la voturi, în timp ce suntem martorii unor dezvăluiri reale prin care aflăm ceea ce s-a întîmplat, de fapt”, a declarat Maria Vasii luni seara.

evenimentulzilei.ro

foto:wobiz.ro/dan marinescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*