Directorul Spitalului Municipal Dej, premiat la Gala Elitelor Medicale Transilvane

Directorul Spitalului Municipal Dej, premiat la Gala Elitelor Medicale Transilvane

Eveniment major în domeniul sănătăţii, Gala Elitelor Medicale Transilvane – Ediția a II -a, a premiat excelenţa în domeniul medical, printr-o ceremonie desfășurată joi, 27 aprilie, la Grand Hotel Napoca din Cluj.

“Este în natura noastră să ne autodepășim, să ne dorim să fim mai buni în fiecare zi. E o competiție cu noi înșine, care naște evoluție și plusvaloare socială. Cei care au fost prezenți la evenimentul nostru sunt exemple ale naturii umane perfecționiste. Cei care au vorbit la conferințe, cei care au învățat de la ei, cei care au fost premiați, participanți, invitați. Fiecare om prezent la Gala Elitelor Medicale a fost acolo pentru că își dorește să învețe, să fie mai bun, să-i sărbătorească pe cei mai buni. Dacă vom reuși să creăm o mică parte dintr-o lume mai bună, înseamnă că scopul nostru a fost atins. Sunt mândru şi onorat că am reuşit să dezvolt Gala Elitelor Medicale Transilvane, extinzându-ne în acest an aria la nivelul Transilvaniei, şi să celebrăm împreună excelenţa medicală, oameni valoroşi care au fost premiaţi şi care merită toată stima şi aprecierea noastră!”, a declarat cu acest prilej, Ioan Geană, organizatorul evenimentului.

Premiul pentru management si dezvoltare medicală i-a fost acordat doctorului Mihai Pandrea, directorul Spitalului Municipal Dej, a cărui prezenţă la Cluj a fost dublată de un film de prezentare a spitalului şi a realizărilor excepţionale ale colectivului din această unitate medicală model.

În medicină, poate mai mult ca în alte domenii, cred că nu există specialist să nu fi avut nevoie uneori de o a treia mână, ori chiar a patra, precum zeul Vişnu din îndepărtata Indie: cu două să opereze, cu una să semneze acte, decizii, facturi şi cu una să mângâie, să vegheze ca toate cele din grija sa să fie în bună regulă, pentru binele pacientului şi a spitalului unde activează. Este şi cazul Doctorului Mihai Pandrea, chirurg şi manager al Spitalului Municipal Dej, cel care este răsplătit în această seară pentru management şi dezvoltare medicală.

„Este o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră. Şi eu sunt produs de Cluj, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi foarte mulţi dintre dumneavoastră mi-aţi fost dascăli şi vă mulţumesc mult că am avut de la cine să învăţ şi să fur meserie” a spus dr. Mihai Pandrea.
Vreau să-i felicit pe organizatori din două motive: pentru că mergând spre Bistriţa şi-au amintit că între Cluj şi Bistriţa este şi Dejul şi apoi pentru că s-au gândit să premieze şi managementul unei instituţii publice, a unui spital municipal.

De asemenea, nu pot să-mi asum acest premiu personal, aşa cum aţi văzut, în spatele meu este o întreagă echipă. Vreau să mulţumesc celor două doamne care sunt alături de mine la conducerea Spitalului Municipal Dej şi colectivului medical. Medicii sunt, au fost şi vor rămâne întotdeauna sufletul şi motorul unui spital. De asemenea, trebuie să mulţumesc şi primarului din municipiul Dej, care a înţeles foarte bine ce înseamnă să ai un spital care să meargă bine acolo. Avem o colaborare foarte bună şi îi mulţumesc, dar nu în ultimul rând aş vrea să mulţumesc familiei mele, care este alături de mine”.

Gala Elitelor Medicale răsplătește în fiecare an excelenţa medicală la Cluj

Gala Elitelor Medicale este inițiată de brandul Clujul Elitelor și Valorilor şi s-a desfăşurat în parteneriat cu unităţi medicale publice, universităţi şi alte entităţi private din România, care au înţeles necesitatea susţinerii sistemului medical. Astfel, partenerii de încredere ai Galei Elitelor Medicale Transilvane din acest an au fost: NTT Data, Fundația Transilvania Leaders, Organizația Tinerilor Medici, Asociația Română a Farmaciștilor Clinicieni, Codrean, Iusco, Jucan – Societate civilă de avocați, Worwag Pharma, Ropharma, Terapia, Spitalul Sf. Constantin, Fares, Alphega, Syntergy, Innotech, Turnătoria Metalul, Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, Magnolia, Farmec, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” Cluj, Asociația de Podiatrie, Coral, Brantner, Neon Lightning. Organizatorii îşi propun ca acest eveniment, care reuneşte excelenţa, să devină o tradiţie la Cluj-Napoca, următoarea ediţie fiind programată pentru primăvara anului 2018.

Premianţii Galei Elitelor Medicale Transilvane

În cadrul unei ceremonii elegante, prezentată de Adelina Chișu și în prezenţa lumii medicale transilvane, 32 de medici performanţi, cadre universitare valoroase, dar şi cei mai buni rezidenţi şi studenți au fost răsplătiţi pentru constanţa eforturilor, pentru calitatea cercetării şi nu în ultimul rând pentru devotamentul lor faţă de pacienți. Astfel, premianţii Galei Elitelor Medicale Transilvane, ediţia a II-a, au fost: Prof. Univ. Dr. Alexandru Irimie, Dr. Bogdan Petruţ, Dr. Nicolae Crişan, Dr. Marcel Rad, Dr. Bogdan Moldovan, Echipa de urologie din cadrul Centrului de Excelență în Chirurgia Robotică, Spitalul Sf. Constantin Brașov, Dr. Livia Ognean, Dr. Victoria Bîrluțiu, Dr. Ioan Dănuț Cocoi, Dr. Ileana Forfotă, Dr. Andrei Mureşan, Dr. Daniel Porav, Dr. Monica Măgherușan, As.Șef Spital Corina Mureșan, Prof.Univ.Dr. Mihaela Băciuț, Conf.Univ.Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, Prof.Univ.Dr. Marius Roman, Conf.Univ.Dr. Ciprian Brisc, Șef.lucr.dr. Monica Sabău, Conf.Univ.Dr. Dan Eniu, Prof.Univ.Dr. Marcel Tanțău, Prof.Univ.Dr.Monica Voichița Acalovschi, Prof.Univ.Dr. Gheorghe Tomoaia, Prof.Univ.Dr. Nicolae Hâncu, Prof.Univ.Dr. Silviu Albu, Prof.Univ.Dr. Constantin Copotoiu, Prof.Univ.Dr. Benedek Imre, Prof.Univ.Dr. Oliviu Pascu, Dr. Mihai Pandrea, Dr. Răzvan Couți, Robert Simon și Organizația Tinerilor Medici.

Referindu-se la distincţia primită de managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, primarul Costan morar a declarat că aceasta „reprezintă o onoare pentru municipiul nostru şi o recunoaştere a faptului că avem oameni valoroşi la conducerea spitalului precum şi a investiţiilor care le-am implementat în spitalul dejean. Îl felicit pe domnul Mihai Pandrea pentru câştigarea „Premiului pentru management si dezvoltare medicală”, premiu cu atât mai valoros, având în vedere că numele domniei sale se află printre cei 32 de premianţi din Transilvania.

Acest premiu are în spate o muncă deosebită, o preocupare continuă a dr. Mihai Pandrea în calitate de manager al Spitalului Municipal Dej, a întregii echipe din conducere: director medical, Antoanela Nicoară şi director economic, Roxana Dălălău, a medicilor, asistentelor şi a întregului personal, împreună cu noi ca administraţie locală, pentru modernizarea instituţiei, care s-a concretizat într-un spital modern şi dotat, care deserveşte atât municipiul Dej cât şi zonele limitrofe. Iată că eforturile de a atrage fonduri nerambursabile şi alocarea de fonduri de la bugetul local în cadrul unor proiecte pe care le-am implementat în spitalul dejean , atât în modernizarea secţiilor cât şi în dotarea lor, sunt recunoscute şi pe plan zonal în lumea medicală. Acest lucru care mă bucură şi totodată mă impulsionează să pun în continuare sănătatea, ca una din priorităţile investiţionale în municipiu.

Dacă până acum am reuşit la Spitalul Municipal Dej: Modernizarea şi echiparea ambulatoriului, în cadrul căruia au fost modernizate 7 cabinete de investigaţii: Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Explorări Funcţionale , Neurologie , Radiologie – Imagistică Medicală, Urologie și Obstetrică-ginecologie, toate dotate cu aparatură la nivel european, reabilitarea secțiilor de neurologie, psihiatrie, gastroenterologie, terapie intensivă, recuperare, interne, chirurgie , compartiment primiri urgenţe, ginecologie şi nou născuţi, achiziționarea unui computer tomograf, a unui aparat radiologic, a unui aparat de respiraţie artificială pentru nou născuţi, următorul obiectiv este instalarea şi punerea în funcţiune a mamografului. Sunt toate investiții de care beneficiem noi dejenii și locuitorii din zonele limitrofe.

Am spus-o și o repet că intr-o instituție medicală avem nevoie de trei baze fundamentale, medici profesioniști , aparatura necesară pentru investigații și condiții optime pentru desfășurarea actului medical.
Sănătatea a fost şi va rămâne una din prioritățile mele prin modernizarea spitalului și după multă muncă și eforturi se vad iată rezultatele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*