15 mai – termen limită depunere cereri unice de plată la APIA

15 mai – termen limită depunere cereri unice de plată la APIA

Instituţia Prefectului judeţul Cluj aminteşte cetăţenilor beneficiari ai subvenţiilor APIA faptul că, pentru anul 2017, cererile unice de plată trebuie depuse pănă în 15 mai a.c.

Deoarece APIA a recomandat fermierilor ca înainte de a merge la Centrele agenţiei să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploataţie şi animale să verifice situaţia acestora în registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE), Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor din judeţul Cluj să sprijine cetăţenii potenţiali beneficiari ai subvenţiilor din agricultură.

Precizăm că cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Biroul de presă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*