O nouă investiţie pe Baltă. Mai mult asfalt, mai puțină clorofilă.

O nouă investiţie pe Baltă. Mai mult asfalt, mai puțină clorofilă.

Primăria Municipiului Dej a transmis un comunicat prin care ne anunță că amenajarea zonei Baltă urmează să beneficieze de un „proiect investiţional” care va duce la transformarea acesteia în spațiu de agrement şi petrecere a timpului liber.

Proiectul depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 20120, a trecut de etapa de evaluare tehnică şi financiară, fiind în etapa precontractuală, premergătoare semnării contractului de finanţare.
Dat fiind că una din condițiile necesare pentru semnarea contractului de finanţare este eliberarea zonei, de pasarela existentă și de echipamentele de joacă, în această perioadă a început demontarea lor, urmând ca acestea din urmă să fie reamplasate în zona fostei Scoli nr.5. Zonă care va fi amenajată ca loc de joacă pentru copii.

Noua investiţie pe Baltă presupune reducerea lacului ca suprafață, amenajarea de alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru fitness, amplasarea de bănci, plantarea de arbori, gazon şi toate elementele necesare unui loc de relaxare. Ciment, beton, asfalt și între ele doi trei copaci.

„În sfârşit putem spune că suntem pe ultima sută de metri, pentru realizarea acestui proiect, transformarea zonei Baltă dintr-un loc degradat într-unul de agrement şi relaxare, de care să se bucure dejenii de pe Dealul Florilor şi nu numai. Este un proiect frumos care va reda valoarea zonei” – a transmis primarul Costan Morar, prin intermediul respectivului comunicat.

OK că se amenajează zona, dar la câte megainvestiții începute și neterminate avem, cred că era mai simplu să urmăm modelul Gherla, să curățăm lacul și malurile acestuia și cu niște bărci și hidrobicilete să-l facem cu adevărat zonă de agrement. Altfel, vom avea o serie de dotări de fițe, numai bune de vandalizat de mai tinerii și mândri cetățeni ai urbei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*