Mita își intră în drepturi. Liber la corupție, fără jenă!

Mita își intră în drepturi. Liber la corupție, fără jenă!

Prin votul PSD, Comisia Juridică a Senatului a aprobat propunerea, formulată de Șerban Nicolae, ca de grațiere să beneficieze și corupții. Ar urma să beneficieze de grațiere inclusiv cei condamnați pentru trafic de influență, luare și dare de mită. În sprijinul grațierii corupților s-a pronunțat și fostul președinte al României Traian Băsescu.

Au fost 5 voturi pentru – toate de la PSD – și trei împotriva – câte unul de la PNL, USR și UDMR. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind cea decizională. Comisia juridică din Senat trebuie să adopte un raport cu modificări la proiectul de lege urmând ca acesta să intre în plen, scrie Hotnews.ro.

Comisia juridică a Senatului a reluat miercuri dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat o serie de amendamente, printre care şi graţierea tuturor pedepselor de până în 3 ani. Alte modificări aduse atunci proiectului au fost: scăderea a trei ani din pedeapsa de până în zece ani, înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate şi graţierea integrală a pedepselor persoanelor care au împlinit 70 de ani. Un alt amendament adoptat la proiectul de lege al graţierii a fost cel potrivit căruia femeilor însărcinate şi întreţinătorilor de copii de până în 14 ani li se înjumătăţeşte pedepsa cu închisoarea, senatorii jurişti respingând amendamentul lui Traian Băsescu de graţiere şi a femeilor condamnate pentru corupţie.

Tot miercuri, 3 mai, în comisia juridică a Senatului s-a votat propunerea prin care aleșii locali scapă de răspunderea civilă sau penală dacă semnează acte care au primit aviz din partea specialiştilor din instituţie, transmite Digi24.ro. Dacă se va dovedi că un document este ilegal, atunci primarul nu va mai fi tras la răspundere, ci funcţionarul care şi-a pus semnătura pe documente. Aleşii locali sunt consideraţi vinovaţi doar dacă au semnat un document fără să aibă avizele de specialitate. În plus, legea introduce şi refuzul de a semna actele administrative, cu menţiunea că acest refuz trebuie argumentat în scris în cel mult trei zile şi notat într-un registru special.

Proiectul a fost votat de senatorii din Comisia juridică şi urmează să primească votul final în plenul Senatului, for decizional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*