Sistemul de acordare a ajutoarelor de la stat va fi modificat din 2018

Sistemul de acordare a ajutoarelor de la stat va fi modificat din 2018

Venitul minim garantat, ajutorul dat de stat celor mai săraci locuitori, a fost motiv de discuţii, fiind considerat că ar încuraja nemunca. Din aprilie 2018, sistemul de acordare a ajutoarelor sociale va fi modificat, acest venit minim garantat urmând să fie reunit cu alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Beneficiarii vor primi venitul minim de incluziune.

La nivel naţional, cei mai mulţi locuitori care primesc un astfel de sprijin sunt în Teleorman, Buzău, Mehedinţi, Vaslui şi Dolj, potrivit hotnews.ro. La polul opus se află Bucureşti, cu doar 280.

Nivelul lunar al venitului minim garantat se raportează la indicatorul social de referinţă (ISR), care de la 1 ianuarie 2017 este de: 141.5 lei pentru persoana singură, 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane; 357 lei pentru familiile formate din 3 persoane; 433.5 lei pentru familiile formate din 4 persoane; 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane si cate 36.5 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane.

La nivel naţional, efortul bugetar pentru 2018, atât pentru aplicarea noului program, cât şi pentru implementarea ajutoarelor sociale conform legii aflate acum în vigoare, este estimat la 2,087 miliarde lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*