Admiterea în liceu în 2017, noi metode de calcul în stabilirea mediei finale

Admiterea în liceu în 2017, noi metode de calcul în stabilirea mediei finale

Admiterea la liceu pentru anul 2017 prevede o nouă metodă de calcul a mediei de admitere. Astfel, ponderea mediilor din clasele V – VIII la admiterea la liceu va scădea cu 5% faţă de anul trecut, ajungând la 20% (de la 25% în 2016). Astfel, Evaluarea Naţională 2017 va avea o pondere de 80%.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20%.

Potrivit ordinului MENCŞ nr. 5.077/31.08.2016 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2017-2018, „media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, scrie mediafax.ro.

Noua metodă de calcul se va aplica în sesiunea de admitere din vara acestui an.

mediafax.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*