Croația a făcut autostrăzi în trei ani cât noi în zece

Croația a făcut autostrăzi în trei ani cât noi în zece

Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, a declarat luni că pentru perioada de execuţie 2007-2013, România pierde fonduri europene de 1 miliard de euro doar în domeniul transporturilor.

„Transportul este din păcate slăbiciunea pe care noi am avut-o în ultimii 10 ani. Este ţara care are cel mai scăzut procent în domeniul transporturilor vorbesc. Am primit doar 77% din facturi pentru suma alocată domeniului transporturilor. Pentru perioada 2007-2013, din păcate, vom avea 1 miliard de euro pierderi doar din domeniul transporturilor”, a afirmat Creţu, în cadrul unei conferințe de presă.

Comisarul european a subliniat că în ultimii zece ani în România au fost construiţi sau reabilitaţi 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale din fonduri europene.

„Croaţia, care a intrat în UE în 2013, a făcut în trei ani 300 de kilometri de autostradă, exact cât am făcut noi în 10 ani”, a mai adăugat Creţu.

Comisarul european a mai spus că România a avut la dispoziţie, în total, fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2014, din care pierde 2 miliarde de euro.

„Estimările noastre sunt că absorbţia ar fi undeva între 90%-91%, poate dacă nu sunt corecţii foarte mari. Înseamnă că 17 miliarde de euro au intrat în economia reală a României. Această absorbţie din ultima perioadă a fost făcută deoarece am fazat multe proiecte, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să fie daţi bani înapoi”, a completat Creţu.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*