Grupa de cateheză a Parohiei „Sfânta Treime” din Dej, Premiul I la Concursul „Icoana și Școala mărturisirii”, etapa eparhială

Grupa de cateheză a Parohiei „Sfânta Treime” din Dej, Premiul I la Concursul „Icoana și Școala mărturisirii”, etapa eparhială

Miercuri, 10 mai, în sala „Episcop Nicolae Ivan” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, a avut loc premierea câștigătorilor fazei eparhiale a Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Andrei, a preoților protopopi, a preoților și profesorilor coordonatori, precum și a elevilor de la grupele de cateheză înscrise în concurs.

După rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, ÎPS Andrei i-a felicitat pe micii iconari și le-a spus că trebuie să cinstească icoana pentru că aceasta este „o prezență harică a lui Hristos”. Pentru un creștin ortodox, icoanele au așadar scopul de „a deschide sufletul spre adevărul etern al naturii umane în Hristos”.

Au fost înmânate apoi, diplome și premii tuturor elevilor, preoților și profesorilor implicați în proiectele concursului.

La Concursul Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” au participat copiii din grupurile de cateheză din toate cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului. Tinerii, coordonați de preoți și profesori de religie, au avut de realizat un portofoliu pentru secțiunea literară și o lucrare practică pentru una dintre secțiunile artistică sau multimedia.

La ediția din acest an, Premiul I, a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” din Dej, care alături de părintele paroh Teodor Mureșan și profesoarele Adina Silași și Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, Modele de viață – icoane ale credinței”. Grupa de cateheză a parohiei „Sfânta Treime” este formată din elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej.

Cu acest prilej, felicitări, diplome pentru participare și „pentru complexitatea portofoliului” au primit din partea ÎPS Andrei și elevii grupei de cateheză de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, îndrumați de preotul paroh Ioan Bolbos și profesoara de religie Cristina Șipoș, grupă formată din elevi ai Școlii Gimnazial Nr.1 Dej, câștigătoarea de anul trecut al concursului la etapa eparhială.

La festivitatea de premiere, elevii dejeni, însoțiți de preoții parohi și profesoarele de religie, l-au avut alături de asemenea, pe părintele protopop Ioan Buftea, susținător al tuturor activităților de cateheză din Protopopiatul Dej. Tuturor, felicitări!

Câștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” va reprezenta Arhiepiscopia Clujului pe 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, ce va avea loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*