Pașii spre succes  încep în școală!

Pașii spre succes încep în școală!

Importanţa studierii unei limbi străine încă din gimnaziu este esenţială, deoarece copiii asimilează cel mai bine astfel de cunoştinţe la o vârstă mai mică. Cea mai solicitată limbă pentru piaţa muncii este engleza, urmată de germană şi franceză. În acest sens, participarea la diferite concursuri şcolare și olimpiade, motivează elevii în studierea acestor discipline, pasionante pentru mulți dintre ei.

Deoarece pentru elevii claselor V – VI nu se organizează olimpiade pentru limbile străine care se studiază în școală, deși la nivel local şi judeţean există o cerere din partea elevilor de a participa la astfel de competiţii, săptămâna trecută, la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Dej a avut loc prima ediţie a concursului de limba engleză „Steps to Success”. La această activitate, realizată în colaborare cu Despărţământul „Dr. Teodor Mihali” Dej al ASTRA, au participat 75 de elevi şi 6 profesoare de limba engleză de la CNAM Dej, LAPI Dej, Şcoala Gimnazială r. 1 Dej şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Dej. Profesori coordonatori: Groşan Gabriela şi Oprescu Bianca.
Au fost atribuite șapte premii I, opt premii II, zece premii III şi paisprezece menţiuni. Despărţământul „Dr. Teodor Mihali” Dej a ASTRA, reprezentat prin președintele asociației, ec.dr. Radu Gavrilă, a pus la dispoziţie cărţi pentru premianţi, volumele urmând să fie oferite elevilor cu ocazia festivităţilor de premiere din fiecare şcoală, la sfârşitul anului şcolar.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*