Trei profesori de la Școala „Avram Iancu”, au participat la o reuniune internațională în Turcia

Trei profesori de la Școala „Avram Iancu”, au participat la o reuniune internațională în Turcia

Trei profesori ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Dej au participat recent (4-9 mai) la reuniunea internațională a proiectului de parteneriat strategic existent între școli din România, Spania, Italia, Polonia, Grecia și Turcia „Developing trans and inter curricular skills for the 21-st century”. Proiectul este derulat în cadrul Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, beneficiază de finanțare europeană și are ca scop dezvoltarea unei infrastructuri de evenimente care să permită predarea trans și inter disciplinară.

Actuala reuniunea a proiectului a avut loc în Turcia, și a cuprins activități de organizare a programului de implementare și de proiectare a documentației specifice proiectului, precum și participarea la cîteva din metodele de învățare cu caracter trans și inter-curricular, propuse de școala „Bagcilar Mustafa Kemal Ortaokulu” din Istanbul.

Școala gazdă a organizat o ediție locală a „Festivalului Științific”, care constituie o expoziție demonstrativă de experimente științifice cu caracter transdisciplinar. Evenimentul s-a bucurat de aprecierea entuziastă a elevilor și de o largă participare a membrilor comunității educaționale locale.

Este de menționat faptul că pentru școlile din cartierul Bagcilar din Istanbul, acest tip de evenimente este larg răspândit, desfășurându-se și o expoziție regională cu experimente științifice în data de 8 mai 2017, sub directa coordonare a reprezentanților regionali ai ministerului turc de specialitate (omologii inspectorilor școlari din sistemul românesc de educație). De asemenea, în scopul promovării exemplelor de bună practică este de menționat și expoziția de materiale didactice realizate petru derularea orelor de comunicare în limba engleză, la care au fost invitați toți profesorii din regiune.

Cele trei profesoare participante la reuniune Diana Rafa, Cristina Dascălu și Mihaela Sălătioan, au avut șansa să compare exemple de bună practică, să descopere noi strategii didactice și să se familiarizeze cu realitățile unui oraș care, pentru o bună perioadă de timp, de-a lungul istoriei a fost capitale lumii întregi.

Prof. Livia Pop
director adjunct
Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*