Școala Artelor Dejene, ediția a VII – a

Școala Artelor Dejene, ediția a VII – a

Sala festivă a Primăriei Dej a fost marți, 16 mai, gazda celei de a IV – a ediţii a „Şcolii Artelor Dejene”, un spectacol de final de an, prezentat de cursanţii secției externe Dej a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Un spectacol care, la fel ca în anii anteriori, a adus în fața publicului dovada muncii unor tineri și talentați artiști.

Urmare a colaborării instituționale dintre Consiliul Judeţean Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Primăria Dej și Centrul Cultural „Arta” Dej, pe scenă au evoluat cursanții secțiilor externe de actorie (instructor coordonator Mariana Reman) și muzică populară (coordonator Felix Gălan, corepetitor Emil Mihaiu). Spectacolul prezentat de Mariana Reman, a fost deschis de Marius Moldovan, directorul adjunct al Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, mereu alături de dejeni și un susținător fervent al eforturilor pe care-l depun artiștii locali în promovarea folclorului și nu numai.

Tinerii actori s-au prezentat cu un fragment din „Sânziana și Pepelea”, adaptare după piesa omonimă a lui Alecsandri, prin care publicul a avut ocazia să redescopere în textul de o naivitate hazlie și jucăuşă, multe adevăruri despre firea românească valabile şi astăzi. Un text cu un mare potenţial scenic, vizibil interpretat cu plăcere de: Alin Demian, Denisa Bote, Filofteia Moldovan, David Miheștean, Cătălin Frențiu, Luiza Peter și Cristian Câmpan. O plăcută surpriză pentru publicul care i-a aplaudat din toată inima.
Belșug de aplauze a revenit și celor 23 de cursanți din anii I, II și III ai secției de muzică populară, câțiva dintre ei putând fi deja calificați ca profesioniști. După prestațiile individuale, aceștia au încheiat spectacolul cu un „colaj folcloric” ce a reunit toate vocile într-o secvență artistică plină de culoare și antren. Voci tinere, proaspete, pe care coordonatorul secției de muzică populară, Felix Gălan reușește să le valorifice și să le îndrume spre succes. Acompaniamentul orchestral pentru partea folclorică a fost asigurat de către taraful condus de Emil Mihaiu.

Felicitări tuturor pentru acest spectacol dens și bine organizat și felicitări Școlii Populare de Arte, care prin proiectul „Şcoala Artelor” reușește să treacă anual în revistă potenţialul cultural-artistic al secţiilor sale de educaţie permanentă. Din toate municipiile judeţului Cluj.

M. Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*