Noaptea Muzeelor, la Galeria de Artă din Dej

Noaptea Muzeelor, la Galeria de Artă din Dej

O atmosferă de lucru efervescentă și creativă s-a instalat, sâmbătă seara în Galeria de Artă a Muzeului Municipal Dej cu prilejul evenimentului european, Noaptea Muzeelor.

Dat fiind că relocarea muzeului orașului se amână sine die… soluția aflată la îndemâna organizatorilor, Primăria Dej și Muzeul Municipal Dej, a fost valorificare spațiului extrem de generos al galeriei.

Având ca fundal (și de ce nu, și sursă de inspirație!) expoziția Sabinei Purcariu, „Călătorii spirituale”, aici și-au dat întâlnire copiii și tinerii care frecventează Cercurile de pictură „Elena Szervaczius” și Art-Marie, dar și alți amatori de frumos, nerăbdători să-și pună la lucru imaginația și inventivitatea plastică. Sau, pur și simplu, cei doritori să petreacă o oră, două, în lumea culorilor.

Atmosfera de „atelier” a fost întregită de prezența unor artiști locali și profesori de desen – Gheorghe Brândușan, Anca Bogdan, Robert Gal, Maria Cubleșan – care au oferit „asistența” de specialitate, sfătuind, sugerând sau corectând, dacă a fost cazul, lucrările participanților.

Nu au lipsit desigur, nici câțiva dintre părinții celor mici, primarul orașului, viceprimarul, directorul muzeului, unii consilieri locali sau vizitatorii ocazionali, atrași probabil de animația din interiorul galeriei.

O seară frumoasă care a reușit să ofere un mod plăcut și recreativ de petrecere a timpului liber. Cu și fără telefoanele deștepte la îndemână!

În plus, desenele și picturile realizate în Noaptea Muzeelor, vor face obiectul unei expoziții care va fi vernisată cu prilejul zilei de 1 Iunie.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*