Un premiu și o mențiune pentru doi elevi de la LAPI Dej, la un concurs de istorie

Un premiu și o mențiune pentru doi elevi de la LAPI Dej, la un concurs de istorie

Săptămâna trecută, doi elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au fost premiați în cadrul „Sesiunii de referate și comunicări științifice ale elevilor”, faza județeană, la disciplina Istorie. Concursul care face parte din calendarul Ministerului Educației Naționale, s-a desfășurat la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca și a constat din expunerea unei lucrări cu caracter științific, subiectul abordat fiind susținut de o prezentare în power point. În cadrul concursului, eleva Ana Antoneac din clasa a XI -a A, a prezentat comunicarea „Propagandă sau manipulare?”
obținând Premiul II și calificându-se pentru etapa națională, iar Darius Dan Amăriuței, clasa a X – a B a obținut o Mențiune cu lucrarea „România 1916-1917, file de istorie. Cei doi liceeni au fost pregătiți de prof. Alexandrina Almășan.

Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie, are ca obiective educarea capacităţii de comunicare şi dialog a adolescenților, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivităţii, dar şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.
Formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate se materializează prin realizarea unor referate sau comunicări pe o temă propusă de participanţi, la una din cele două secţiuni: Istoria Românilor și Istorie Universală. Comunicările ştiinţiifice, însoțite de un aparat critic şi bibliografie, sunt coordonate de profesorii de specialitate (istorie), subiectul fiind ales de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator.
Faza naţională a concursului va avea loc la Focşani, în perioada 24-27 iulie 2017.

M.V.

Foto: Adrian Sălăjan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*