Ziua Eroilor a fost sărbătorită azi, la Dej

Ziua Eroilor a fost sărbătorită azi, la Dej

Ziua Eroilor, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Dej și Garnizoana Dej a organizat joi, 25 mai, o serie de manifestări dedicate evenimentului, la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor. Programul manifestărilor a cuprins: intonarea imnului național, oficierea serviciului religios pentru pomenirea eroilor neamului, depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare.

Manifestări similare au avut loc și la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial și la cel din Ocna Dej, precum și în Cimitirul Mare, unde au fost depuse coroane și jerbe de flori la mormântul Eroului Maior Iuliu Vasile Unguraș căzut la datorie în Afganistan.

La aceste manifestări, alături de reprezentanții Garnizoanei Dej și Primăriei Dej, a participat și deputatul Cornel Itu, precum și veterani de război, consilieri locali, numeroși elevi, profesori și reprezentanții unor instituții culturale și economice dejene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*