CJ Cluj a alocat 40 de milioane de euro pentru DGASPC Cluj

CJ Cluj a alocat 40 de milioane de euro pentru DGASPC Cluj

Consiliul Judeţean a alocat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj un buget anual de 40 de milioane de euro pentru anul 2017.

Numărul de beneficiari este, în medie, de 1.000 de beneficiari, copii şi adulţi, anual, pentru care Consiliul Judeţean Cluj a alocat 40 de milioane de euro numai anul acesta. Deci, sumele acordate sunt mai mult decât suficiente pentru a asigura condiţii normale de viaţă pentru beneficiari.

În anii 2014-2015-2016, Consiliul Judeţean Cluj a alocat DGASPC nu mai puţin de 99.700.00 euro.

Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Cluj pentru Asistenţă Socială este unul dintre cele mai mari bugete din ţară.

Acest buget se alocă pentru a asigura condiţii de viată, igienă, hrană corespunzătoare, legal achiziţionată şi păstrată în condiţii de siguranţă pentru beneficiari.

În luna aprilie la Centrul de Asistenţă Socială din Luna a existat un caz de toxiinfecţie alimentară în masă a vârstnicilor, beneficiari ai centrului, precum şi îmbolnăvirea a cinci dintre angajaţi cu un stafilococ, viaţa şi slujba acestora fiind puse în pericol. Acesta este motivul pentru care în luna aprilie Direcţia de Sănătate Publică Cluj şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj au făcut mai multe controale la acel centru şi au dispus măsuri de igienizare a blocului alimentar.

Consiliul Judeţean Cluj a decis verificarea tuturor centrelor în scopul de a nu se mai pune în pericol viaţa beneficiarilor.

Managementul defectuos al DGASPC este demonstrat de rezultatele controalelor. În urma acestora, a rezultat faptul că nu există niciun centru care să corespundă din punct de vedere igienic şi sanitar, deşi a avut la dispoziţie pentru aceste centre 99.700.00 euro.

Consiliul Judeţean Cluj va continua controalele în aceste centre şi va impune tuturor şefilor de centre respectarea legii în ceea ce priveşte achiziţia de hrană, modul de pregătire a hranei şi igienizarea, preocuparea fiind legată de sănătatea oamenilor, atât beneficiari cât şi angajaţi!

sursa: cotidianultransilvan.ro; www.dgaspc-cluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*