Green Campus 2017 – un eveniment educațional distractiv la USAMV Cluj

Green Campus 2017 – un eveniment educațional distractiv la USAMV Cluj

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 10:00, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vă invită în campus, pentru un eveniment organizat cu 3 grupuri de acțiune locală partenere din regiune: Asociația Gal Napoca Porolissum, Asociația Gal Lider Cluj, Asociația Gal Lider Bistrița-Năsăud. Evenimentul este destinat elevilor de liceu. Aceștia pot participa pe baza unei înscrieri prealabile.

Programul evenimentului include activități practice curriculare, activități extra-curriculare în aer liber și o tombolă cu premii pentru participanți și are ca scop familiarizarea elevilor din mediul rural cu mediul universitar și cu domeniul științelor agricole, medicinei veterinare și biotehnologiilor.

Programul activităților educative practice:
– Incursiuni în lumea echitației Prezentarea, întreținerea și pregătirea unui cal de sport pentru echitație. Elevii cei mai curajoși îl vor putea încăleca.
– Deserturi antice cu amprente contemporane (pregătită de Slow Food Turda și Slow Food Cluj Transilvania, prin proiectul EDU Kitchen) O activitate interactivă, rapidă și dulce. Se va realiza un desert la pahar și vom discuta cu elevii despre valoarea nutrițională a unui desert sănătos, conținut si efecte energizante.
– Biotehnologii în artă Realizarea unor pandantive, prin intermediul biotehnologiei de micropropagare. Plante crescute in vitro vor fi purtate ca accesorii.
– Animale de companie Ce se întâmplă la terapie intensivă? Consultația pacientului, evaluarea acestuia, cataterizare, sondaj endotraheal, managementul pacientului critic.
– Pacientul ecvin Activitatea se va desfășura în aer liber. Scurtă descriere cu privire la abordare, contenție, particularitățile sistemului digestiv la ecvine.
– De la agent etiologic, la diagnostic Activitatea se va desfășura în laboratorul disciplinei de Anatomie Patologică. Elevii vor învăța cum se stabilește un diagnostic, realizând observații la microscop.
– Aquaponica Elevii vor construi un sistem de cultivare a legumelor, ecologic: „Aquaponica”. Acesta este un sistem biologic integrat care face legătura între creșterea peștilor și cultivarea legumelor cu ajutorul apei.
– Insecte utile în biodiversitate Studiul unui stup de observație. Elevii vor recolta polen din stupi pentru a identifica la microscop din ce tipuri de flori provin. Vom vedea și de unde se produce mătasea: glandele larvelor fluturilor de mătase.
– Mici observatori ai vremii în bunăstarea animalelor Interacțiunea elevilor cu aparatele de măsură a parametrilor aerului – temperatură, umiditate, curenți de aer în raport cu valorile maxime admise pentru asigurarea confortului/bunăstării animalelor de fermă. Vom măsura intensitatea vocii, dar și diferența dintre temperatura internă și cea cutanată.


Programul activităților extra-curriculare:

– tiroliana – elevii vor avea ocazia să ajungă dintr-un punct al campusului în altul folosind un mijloc inedit – treasure hunt – elevii vor căuta indicii de-a lungul și de-a latul campusului – alte activități amuzante în aer liber.
Tombola cu premii: – o tombolă pentru elevii participanți – o tombolă pentru voluntarii care ne vor ajuta în cadrul evenimentului Premii – bilete la Electric Castle, o bicicletă, un hoverboard, trotinete, bilete oferite de Wonderland Cluj Resort, bilete oferite de Fun Park Cluj, locuri în cămin pentru viitorii studenți.

Prepararea mâncării pe parcursul evenimentului va fi asigurată de Chef Sara Alexander și o echipă de bucătari de la Școala de Bucătari ”Adi Hădean” (hamburgeri gourmet), respectiv de ”Colț de Rai”, produse tradiționale din Valea Ierii (ceaun).

Înscrierea la eveniment: La eveniment s-au înscris elevi de pe teritoriile Gal Napoca Porolissum, Gal Lider Bistrița-Năsăud, Gal Lider Cluj. Localitățile incluse sunt: Gilău, Mărișel, Măguri Răcătău, Beliș, Mărgău, Rîșca, Călățele, Mănăstireni, Căpușu Mare, Izvoru Crișului, Săcuieu, Sâncraiu, Huedin, Aghireșu, Iara, Valea Ierii, Băișoara, Petreștii de Jos, Aiton, Tureni, Ciurila, Ploscoș, Feleacu (jud. Cluj), Rodna, Șanț, Maieru, Sângeorz Băi, Ilva Mică, Leșu, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Ilva Mare, Poiana Ilvei (jud. Bistrița-Năsăud). De asemenea, vor participa elevi din Sălaj și din Cluj-Napoca.

Alte detalii despre eveniment pe https://www.facebook.com/events/256682498073518/ sau la florin.toderascu@galbn.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*