Pentru bugetari: indemnizație de hrană în locul tichetelor de masă!

Pentru bugetari: indemnizație de hrană în locul tichetelor de masă!

Bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, dar în locul lor va apărea o indemnizație anuală de hrană, potrivit proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, aprobat marți de Senat. Valoarea acestei indemnizații anuale va fi la nivelul a două salarii minime brute pe țară, adică la nivelul de 2.900 de lei, în condițiile în care salariul minim brut este acum de 1.450 de lei.

Documentul propune, în esență, creșteri salariale și acordarea unor sporuri majorate pentru personalul plătit din fonduri publice.Propunerea legislativă va ajunge la deputați, pentru votul final.

Totodată, proiectul amintit cuprinde și noi reguli referitoare la acordarea tichetelor de masă pentru bugetari, sau mai bine zis, la neacordarea lor.

Concret, este stabilită abrogarea prevederilor din Legea nr. 142/1998 referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sectorul bugetar, dispoziție de care beneficiază oricum, în practică, puține persoane angajate la stat.

Potrivit proiectului legii salarizării, de acești bani vor beneficia bugetarii, „cu excepția personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană”.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*