Elevii de clasa a XII-a au încheiat anul şcolar. Urmează bacul!

Elevii de clasa a XII-a au încheiat anul şcolar. Urmează bacul!

Elevii claselor a XII-a, din toată țara, au încheiat anul şcolar vineri, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe în 6 iunie. Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile se fac în perioada 22 – 26 mai.

Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitale (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (14-16 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română; 27 iunie – limba şi literatura maternă; 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie); 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi în etapa preliminară la universităţi din străinătate, vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc în perioada 29 mai – 9 iunie.

În 10 iunie vor fi afişate rezultatele finale. La acestă sesiune, care se va desfăşura la Ploieşti, s-au înscris 223 de candidaţi – 144 fac parte din loturile sportive, 79 participă la competiţii internaţionale pe discipline, iar 33 vor susţine examen de admitere la universităţi din străinătate.

În perioada 29 – 30 mai are loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 31 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în intervalul 2 – 3 iunie – Evaluarea competenţelor digitale.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, în 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie.

edu.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*