Premii pentru grupa de cateheză a Bisericii „Sfânta Treime” din Dej

Premii pentru grupa de cateheză a Bisericii „Sfânta Treime” din Dej

După Sfânta Liturghie din duminca de 28 mai, la Biserica „Sfânta Treime” de pe Dealul Florilor, preoții parohi Teodor Mureşan și Ioan Câmpean au premiat elevii care au participat la Concursul National „Icoana și Școala Mărturisirii” cu proiectul „Mărturisitorii -modele de viață, icoane ale credinței”.

Totodată, au fost premiați și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, care au obținut premii și mențiuni la etapa județeană și națională a Olimpiadelor Școlare, la disciplina religie, respectiv: Centea Codruța, Marchiș Ioana– clasa a VI – a A și Țarcă Andrei – clasa a VII -a B (toți trei, Premiul I la etapa județeană), Silași Alin – clasa a V – a B (Premiul Special, etapa județeană), Horvath Daiana – clasa a VIII – a A (Premiul III, etapa județeană), Mihăilă Cătălina – clasa a VIII – a C și Petrean Ioana – clasa a VII -a B (Premiul I la etapa națională).

La Concursul Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, desfășurat sub egida Patriarhiei Române, au participat copiii grupurilor de cateheză, din toate cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului. Tinerii, coordonați de preoți și profesori de religie, au avut de realizat un portofoliu pentru secțiunea literară și o lucrare practică pentru una dintre secțiunile artistică sau multimedia.

La ediția din acest an, Premiul I, a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” Dej, care alături de părintele paroh Teodor Mureșan și profesoarele Adina Silași și Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, modele de viață – icoane ale credinței”. Grupa de cateheză a parohiei „Sfânta Treime” este formată din elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej.

Câștigătorii ediției din acest an ai Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” au reprezentat Arhiepiscopia Clujului pe 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, care a avut loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*