Sute de oameni au participat la „Procesiunea Bucuriei de Rusalii”

Sute de oameni au participat la „Procesiunea Bucuriei de Rusalii”

Sute de oameni din municipiul Dej au participat ieri la „Procesiunea Bucuriei de Rusalii”, organizată de Protopopiatul Ortodox Român Dej, pentru al III-lea an consecutiv.

Procesiunea a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej, după care, credincioșii au pornit spre centrul orașului intonând cântări bisericești. Pe parcursul traseului s-au alăturat preoții și credincioși de la parohiile ,,Sfânta Treime”, ,,Adormirea Maicii Domnului” și ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

„Procesiunea Bucuriei de Rusalii” s-a încheiat la Biserica Militară din Parcul Mare,unde, credincioșii au participat la o Slujbă de mulțumire, oficiată de către părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului, împreună cu preoții de la parohiile din Dej și din împrejurimi.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat de ce se organizează această Procesiune.

,,Această Procesiune, numită ,,Procesiunea Bucuriei de Rusalii” se organizează din cel puțin trei motive. Primul motiv: această procesiune este o mărturisire de credință, apoi al doilea motiv se bazează pe tradiția noastră transilvăneană, când, de Rusalii, credincioșii împreună cu preoții ieșeau la țarină și săvârșeau rugăciuni de binecuvântare a holdelor și un al III-lea motiv este acela al comuniunii, de a fi împreună, de a ne bucura unii de alții și mai mult de a se bucura Dumnezeu de noi”, a spus preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*