Spitalul Municipal Dej a sărbătorit 155 de ani de la înființare

Spitalul Municipal Dej a sărbătorit 155 de ani de la înființare

Zi de sărbătoare pentru Spitalul Municipal Dej, dar în egală măsură pentru comunitatea locală, împlinirea celor 155 de ani de existenţă a instituţiei a fost marcată joi, 8 iunie, prin Ziua Porților Deschise și vernisarea unei expoziții cu picturi realizate de pacienții secției de psihiatrie sub îndrumarea prof. Loredana Tomșa, urmată vineri, 9 iunie, de un Simpozion aniversar, cuprinzând peste 20 de prelegeri pe teme medicale.

Manifestările consacrate celor 155 de ani de existență a Spitalului Municipal Dej și împlinirii a 40 de ani de la darea în folosință a Spitalului Nou, au fost onorate de prezența deputatului Cornel Itu, primarului Costan Morar, viceprimarului Teodora Muncelean, consilieri locali, invitaţi şi cadre medicale. Prilej de evocare a zbuciumatei istorii a instituției și de vizitare a acesteia, ziua de joi a stat sub semnul eficienței manageriale din ultimii ani vizibilă în aproape toate secțiile spitalului, modernizate și dotate cu aparatură medicală de ultimă generație.

O eficiență la materializarea căreia, alături de echipa managerială – dr. Mihai Pandrea, dr. Antonela Nicoară și ec. Roxana Dălălău – au conlucrat administrația locală, deputatul Cornel Itu, Consiliul Județean, Direcția Județeană de Sănătate Publică Cluj și Ministerul Sănătății.

La care se adaugă medicii specialiști și personalul medical, care prin munca lor onorează numele instituției, precum și personalul administrativ și auxiliar care contribuie la susținerea actului medical.

Ar fi multe de spus despre lucrările de modernizare efectuate în ultimii ani, despre cele în curs de finalizare sau despre extinderea serviciilor medicale din spital și recâștigarea credibilității instituției în rândul cetățenilor, într-o perioadă în care supraviețuirea și buna funcționare a sistemului devine adesea mai mult decât un scop în sine.

Cert este că, după şirul de reabilitări, dotări şi inaugurări petrecute în ultimii ani la cea mai importantă instituţie medicală dejeană şi din zonă, concluzia este una fără echivoc: după 155 de ani de la înființare, Spitalul Municipal este într-o continuă dezvoltare și cu ţeluri ambiţioase pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite comunităţii.
Felicitări şi „La mulţi ani!”

M. Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*