Maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, descoperite în România

Maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, descoperite în România

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 670 de persoane, 133 de autovehicule, 49 de documente, 4 plăcuțe și 3 certificate de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, transmite IGPR.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2 – 9 iunie 2017, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 436 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au depistat 151 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 102 autovehicule, au fost ridicate 36 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, 4 plăcuțe și 3 certificate de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 234 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 31 de autovehicule și 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*