Fără ură pe net! Spune NU violenței pe internet!

Fără ură pe net! Spune NU violenței pe internet!

Organizaţia Salvaţi Copiii lansează o campanie de conştientizare prin care doreşte combaterea şi prevenirea fenomenului de bullying, România fiind ţara care înregistrează cel mai ridicat grad al manifestărilor de agest gen în rândul copiilor şi tinerilor din Europa. Bullying-ul este o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă atât în mediul școlar cât și, din ce în ce mai mult, în mediul virtual, de exemplu pe anumite rețele de socializare.

Campania este o iniţiativă derulată în cadrul proiectului Ora de Net şi promovează un comportament #FărăUrăPeNet, fiind susţinută de ambasadorii proiectului: Alina Eremia, Mircea Eremia, Andrei Leonte, Ami, Ana Baniciu, Liviu Teodorescu şi Zmenta.

“Continuăm, pentru cel de-al nouălea an consecutiv, să promovăm o utilizare a Internetului care să permită tuturor copiilor o experienţă digitală plăcută şi sigură. Rezultatele obţinute din cea mai recentă cercetare Salvaţi Copiii pe această temă au relevat faptul că bullying-ul se menţine la un nivel ridicat, 73% dintre copii afirmând că au fost martorii unei situaţii ce se înscrie în tiparul de hărţuire în mediul şcolar, iar 69% au identificat-o în mediul online”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Pentru a se alătura campaniei, copiii şi tinerii trebuie să acceseze pagina http://oradenet.salvaticopiii.ro/faraurapenet2017, să aleagă ambasadorul preferat şi să îi trimită acestuia un mesaj #FărăUrăPeNet.

Cele mai creative mesaje vor fi imprimate pe o serie limitată de tricouri pe care profesorii cool de la Ora de Net le vor trimite participanţilor în urma unei selecţii.

Toate informaţiile cu privire la mecanismul campaniei pot fi găsite la adresa: http://oradenet.salvaticopiii.ro/faraurapenet2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*