Luni începe Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Luni începe Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În 21 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică, iar în 22 iunie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, şi tot în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00, se pot depune contestaţiile. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în 30 iunie.

Potrivit unei decizii a Ministerului Educaţiei Naţionale, candidaţii la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă, sub semnătură, că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii.

În județul Cluj sunt 4013 de elevi, absolvenţi ai clasei a VIII-a, care s-au înscris pentru a susţine probele Evaluării Naţionale. Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar general Valentin Cuibus, în judeţ sunt organizate 110 centre de examen şi două centre de evaluare. Evaluările se vor face însă pentru elevii altor judeţe, iar lucrările elevilor clujeni vor fi evaluate, la rândul lor, în alt judeţ decât Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*