Dublă aniversare la Aeroportul Internațional Cluj

Dublă aniversare la Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit ieri, 21 iunie, 100 de ani de la primele activități aviatice pe Aerodromul din Someșeni Cluj și 85 de ani de la înființarea, la Cluj, pe actualul amplasament, al unui aeroport civil în anul 1932.

Evenimentul a fost unul special pentru Aeroportul Internațional Cluj, pentru că aeroportul a celebrat de asemenea și pasagerul cu numărul 1 milion, sărbătorit anul acesta cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2016, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în primele 6 luni ale anului 2017, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului județean Cluj.

Astfel, Aeroportul Internațional Cluj atinge pentru a 7-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit pe zborul Wizz Air care a aterizat de la Bologna și a fost întâmpinat de conducerea Consiliului Județean Cluj și de reprezentanți ai altor instituții locale, ai aeroportului, Wizz Air și mass media.

În cadrul evenimentului marcant miercuri, Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a declarat: „Împlinirea unui secol de activitate aviatică la Cluj, îmi oferă fericitul prilej de a felicita întreg colectivul Aeroportului Internațional Cluj pentru această minunată aniversare. Momentul de azi reprezintă rezultatul mai multor ani de muncă și de investiții în infrastructura acestui obiectiv, investiții care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al țării și unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice a județului Cluj și a întregii regiuni”.

Amintim faptul că rețeaua de rute a aeroportului oferă în prezent 47 de destinații regulate, spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice. În primele 6 luni ale anului 2017 de pe aeroport au fost deschise opt destinații noi, a crescut frecventa zborurilor pe rutele existente, iar o nouă companie aeriană, Ellinair, a demarat zboruri regulate de la Cluj.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic de aproape 3 milioane de pasageri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*