PSD a demis Guvernul PSD

PSD a demis Guvernul PSD

Punct culminant în încleștarea PSD contra PSD. Guvernul Sorin Grindeanu a fost demis miercuri la limită, după un spectacol unic în Parlament după 1989. A fost ziua în care un partid, în premieră, și-a dat jos prin moțiune propriul Executiv. La 6 luni după ce partidul lui Liviu Dragnea a câștigat cu un scor categoric alegerile parlamentare, sub sloganul „Îndrăznește să crezi în România”, PSD a defilat miercuri la moțiune cu noul său slogan: „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!” de propriul premier.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”, în contextul în care pentru a trece trebuia să întrunească 233 de voturi. La moțiune au votat parlamentari de la coaliția PSD – ALDE, dar și de la grupul minorităților naționale. 15 din cei 17 deputați ai minorităților naționale – altele decât cea maghiară – și-au exercitat votul la moțiune, astfel, că este posibil ca votul lor să fi înclinat balanța.

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca pentru luni consultări cu partidele parlamentare în vederea formării noului Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Mădălina Dobrovolschi, după votul la moțiunea de cenzură.

”Preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern”, a afirmat Dobrovolschi.

Ea a amintit faptul că preşedintele României participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiliului European.

sursa: cotidiantr.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*