Rotary Club Dej a finalizat etapa a doua de proiect, din programul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”

Rotary Club Dej a finalizat etapa a doua de proiect, din programul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”

Odată cu sfârșitul anului școlar, la rândul său și Rotary Club Dej a încheiat a doua etapă de proiect din programul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”. Un proiect care a constat în distribuirea de periuţe şi pastă de dinţi copiilor din clasele I şi II, din şcolile dejene şi din comunele arondate municipiului, împreună cu un flayer despre periajul corect al danturii și alte materiale informative.

Proiectul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi” – implementat la Dej de Adrian Corniciu – s-a desfăşurat cu concursul membrilor RC Dej, președintelui clubului, Geanina Gavriș, voluntarilor de la Școala „Avram Iancu” şi cu sprijinul benevol al medicilor stomatologi Violeta Mureşan, Monica Mărcuţ şi al studentului Tudor Gavriș. Rotary Club Dej le mulțumește tuturor pentru implicare, și în special doamnei dr. Violeta Muresan, care a participat pentru al doilea an consecutiv la proiect, dorindu-și în mod deosebit ca profilaxia și educația dentară să fie o activitate periodică. În acest sens, Rotary Club Dej va depune toate eforturile pentru a susține continuarea programului.

De asemenea, proiectul s-a bucurat de susținerea fără rezerve a directorilor de școli și a cadrelor didactice din clasele selectate, cărora RC Dej le mulțumește pentru excelenta colaborare.

Participarea copiilor s-a făcut cu acordul părinţilor și a instituțiilor școlare, materialele promoţionale (pastă de dinţi cu fluor, periuţe de dinţi şi pliante informative), fiind asigurate de compania Colgate România. În cadrul întâlnirilor cu cei mici, medicii stomatologi le-au vorbit copiilor despre importanţa igienei orale, despre etapele periajului dentar efectuat corect, precum şi despre alimentaţia sănătoasă şi corectă în privinţa dinţilor, dând ca exemplu importanţa reducerii cantităţii de zahăr consumat şi a dulciurilor.

În Dej şi comunele din zona municipiului, Rotary Club Dej a distribuit produse de igienă orală la peste 900 de copii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Nr. 1 (şi Ocna Dej) şi şcolile din Bobâlna, Căşeiu (plus Rugăşeşti), Chiuieşti (inclusiv Strâmbu, Măgoaja şi Huta), Câţcău, Cuzdrioara, Mica (Nireş şi Sânmărghita), Unguraş (plus Batin) şi Vad.


Reamintim că, programul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi” a demarat în 2011 și s-a derulat până în prezent în mai multe oraşe din România, prin Cluburile Rotary District 2241, cu acordul ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, în colaborare cu inspectoratele şcolare, Direcţiile de Judeţene de Sănătate Publică şi partenerii externi: Cluburile Rotary din Suedia şi compania Colgate România. Necesitatea unui astfel de program se reflectă în statisticile care indică o gravă deficienţă în igiena dentară a copiilor. Numai 1/3 dintre copiii şcolari ai României folosesc periuţa de dinţi, iar consumul pastei de dinţi la copiii cuprinşi în acelaşi segment de vârstă este de 38ml/an.

Toţi factorii împlicaţi în programul de profilaxie dentară depun toate eforturile pentru continuarea acestuia și implementarea lui la nivelul întregii ţări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*