Tabără pentru copiii care suferă de diabet zaharat de tip I

Tabără pentru copiii care suferă de diabet zaharat de tip I

Lions Club 360, în parteneriat cu Asociaţia MindFood, organizează în perioada 26 iunie – 2 iulie, cea de-a doua ediţie a taberei destinate copiilor şi adolescenţilor care suferă de diabet zaharat de Tip 1.

Beneficiarii taberei vor fi 15 de copii şi adolescenţi din judeţul Cluj, care vor invăţa să îşi gestioneze diabetul atât din perspectiva medicală, cât şi psihologică, emoţională şi socială, prin diverse activităţi educative şi jocuri, cu sprijinul specialiştilor (medici, psihologi, dieteticieni), care îi vor monitoriza pe tot parcursul taberei. Potrivit organizatorilor, fiecare copil va primi un senzor de monitorizare a glicemiei, iar părinţii lor vor beneficia de activităţi de parenting, cu scopul de a gestiona mai bine relaţia cu copilul şi dificultăţile pe care aceasta boală le provoacă.

Tabăra va avea loc la Pensiunea Mesteceni, din Sălicea şi va fi sponsorizată de Lions 360, Farmec, Banca Transilvania, Novo Nordik şi District 124.

„Ideea organizării unei astfel de tabere a venit pe fondul nevoii copiilor cu diabet şi a părinţilor acestora de a înţelege boala, pentru a duce o viaţă cât mai apropiată de normal. La prima ediţie, anul trecut, am avut 10 participanţi. Feedback-ul a fost neaşteptat de bun. Părinţii ne-au spus cât de mult s-a îmbunătăţit viaţa copiilor. Aşa că, iată-ne la ediţia a doua, cu un număr mai mare de participanţi, având în minte acelaşi obiectiv, de a-i ajuta pe aceşti copii”, declară, într-un comunicat remis presei, Mădălina Indrie, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, specialist în obezitate, iniţiator al taberei.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*