Cadre didactice trimise la Huedin, pentru a preveni fraude la Bacalaureat

Cadre didactice trimise la Huedin, pentru a preveni fraude la Bacalaureat

Un autocar cu 30 de cadre didactice şi asistenţi a fost trimis din Cluj-Napoca de conducerea inspectoratului şcolar judeţean, pentru supravegherea examenului de Bacalaureat şi pentru a preveni eventualele acţiuni de fraudare, în oraşul Huedin, unde s-au înregistrat, luni cinci din totalul de şase exmatriculări din examen, la nivelul judeţului, informează AGERPRES.

Decizia a fost explicată de inspectorul IŞJ Cluj, Valentin Cuibus, prin faptul că oraşul este unul mic şi ‘toată lumea cunoaşte pe toată lumea’. Potrivit inspectorului şef, persoanele trimise la Huedin nu au legături cu această localitate.

„Oraşul Huedin este un caz special. Are doar două unităţi de învăţământ, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi am considerat că, pentru siguranţa supraveghetorilor, a profesorilor şi a noastră este mai bine să trimitem toţi asistenţii, supraveghetorii, din Cluj-Napoca. Astfel, la fiecare probă trimitem un autocar din Cluj-Napoca la Huedin unde este un centru de examen de Bacalaureat. Primul a fost trimis luni, cu 30 de asistenţi pentru proba de română. Aceste cadre didactice trimise pentru supravegherea examenului nu cunosc pe nimeni în Huedin, nu au nici o legătură cu oraşul, astfel că lucrurile decurg bine”, a spus Cuibus, marţi, într-o conferinţă de presă.

Decizia inspectoratului a produs luni, în prima zi de examen a Bacalaureatului, primele efecte, cinci elevi din aceeaşi clasă fiind depistaţi în timp ce încercau să copieze la proba de limba şi literatura română. Tinerii au fost scoşi din examen.

La nivelul judeţului Cluj au fost înregistrate, luni, şase cazuri de elevi eliminaţi din examenul de Bacalaureat, pentru tentative de copiere – cinci din Huedin şi un altul în Dej.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*