Liviu Dragnea a făcut publică lista viitorilor miniștri

Liviu Dragnea a făcut publică lista viitorilor miniștri

Liviu Dragnea a făcut publică miercuri după-amiază lista viitorilor miniștri, cu spectator la pupitru Mihai Tudose, pe care liderul PSD l-a prezentat la final astfel: „Ultimul pe lista miniștrilor e Tudose. Mihai Tudose”.
Din noul Executiv vor face parte atât miniștri ai Cabinetului Sorin Grindeanu, care au picat la evaluarea propriului partid, cât și nume noi, printre care și un vicepremier. Astfel, Marcel Ciolacu, colaborator foarte apropiat al lui Liviu Dragnea, este propus vicepremier fără portofoliu, dar care va avea ca atribuții „coordonarea interministerială”. Ciolacu, care a apărut în fotografii de la vânătoare alături de Omar Hayssam, este liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

Printre miniștrii noi se află și controversatul Adrian Ţuţuianu, care este propus în fruntea Ministerului Apărării Naționale.

Lucian Romașcanu este propus ministru al Culturii, Liviu Pop – al Educației, iar Mihai Fifor, refuzat de Klaus Iohannis ca ministru al Transporturilor, este dorit de Dragnea acum în fruntea Ministerului Economiei. Finanțele țării au fost date pe mâna unui secretar de stat din minister – Ionuț Mișa. Viorel Ștefan și Ana Birchall nu se mai regăsesc în noul Executiv, în vreme ce nume precum Sevil Shhaideh, Camen Dan, Tudorel Toader sau Olguța Vasilescu își păstrează portofoliile. Lista de miniștri a lui Liviu Dragnea a fost validată miercuri în Comitetul Executiv într-o ședință în care preşedintele executiv al partidului, Nicolae Bădălău, ar fi spus, conform unor surse politice, că regretă demiterea Guvernului Grindeanu.

Înainte de Comitetul Executiv, premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat, întrebat de jurnaliști cum comentează controversele pe tema nominalizării sale, că „asta-i lupta politică, ficatul duce”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*