Se completează dosarele pentru repartizarea computerizată

Se completează dosarele pentru repartizarea computerizată

Începând de astăzi, 3 iulie, absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru liceele în care vor învăţa în următorii patru ani. Timp de trei zile, ei vor completa, alături de părinţi, diriginţi şi un reprezentant din conducerea şcolii, dosarele în vederea repartizării computerizate.
Ministerul Educaţiei le recomandă elevilor să aleagă un număr suficient de mare de opţiuni.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ la care candidații au fost repartizați se va face între 13 și 17 iulie.

Din acest an, sunt noutăţi pentru candidaţi, la admiterea la liceu. Se vor organiza doar două etape de admitere, faţă de trei, cum a fost în 2016. De asemenea, creşte ponderea mediei de la evaluarea națională şi va scădea cea a notelor de la clasă. Astfel, ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a.

Rata de promovabilitate în țară la Evaluarea Națională după contestații este de 77%.

Distribuția județelor cu procentaje superioare (85%+) în privința mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul București (87,2%) și Galați (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în județele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) și Mehedinți (68,1%).

Rata de participare a fost de 97,1% — 140.712 candidați fiind prezenți dintr-un total de 144.929 înscriși.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*