Negresa este o prăjitură simplu de preparat, dar în care pot fi incluse diferite fructe, în funcție de sezon. Vara, murele sau zmeura sunt fructele care vor da savoare acestui desert delicios.
De ce ai nevoie pentru negresă:
Pentru blat
300 ml apă minerală
200 g zahăr
600 g făină
3 linguri cacao
6 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Pentru glazură
1 pachet biscuiți cu ciocolată
400 g cremă de brânză
150 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
2 ouă
100 g mure
Cum se prepară negresa
Dai drumul la cuptor. Combini apa minerală cu uleiul, apoi încorporezi făina amestecată cu zahărul, cacaua, praful de copt și sarea. La final, torni uleiul.
Separat, mixezi crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră, ouăle și esența de vanilie. Zdrobești murele cu restul de zahăr, până obții un piure.
Întinzi compoziția de negresă într-o tavă tapetată, presari biscuiții zdrobiți și dai tava la cuptor 15 minute. O scoți, întinzi un strat de cremă de brânză, piureul de mure și restul de brânză. Dai din nou tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.
Sursa: domesticallyblissful.com