Peste 1200 de candidaţi clujeni înscrişi la examenul de titularizare

Peste 1200 de candidaţi clujeni înscrişi la examenul de titularizare

Un număr de 1213 cadre didactice din judeţul Cluj vor susţine astăzi, 12 iulie, proba scrisă a examenului naţional pentru ocuparea posturilor didactice pentru anul şcolar 2017-2018. Din totalul celor înscrişi, 220 sunt absolvenţi ai unor forme de învăţământ superior în anul 2017.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Cluj sunt scoase la concurs 1514 posturi (complete şi incomplete). Candidaţii concurează pe un total de 63 de posturi pe perioadă nedeterminată (45 în mediul urban şi 18 în mediul rural) şi pe 712 posturi complete pe perioadă determinată.

„O analiză numerică a totalului de candidaţi înscrişi pe discipline de concurs arată că mai mult de 100 candidaţi vizează câte un post de profesor pentru învăţământul preşcolar (205), profesor pentru învăţământul primar (119), profesor de educaţie fizică şi sport (105), profesor de psihopedagogie specială (103) şi profesor de limba şi literatura română (102). Statistic, raportat la numărul posturilor scoase la concurs pe fiecare disciplină, concurenţa cea mai mare se înregistrează pe un post de profesor de limba franceză (70 de candidaţi pe un post pe perioadă nedeterminată), respectiv pe un post de educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar în limba maghiară (36 de candidaţi pe un post pe perioadă nedeterminată). De asemenea, concurenţă semnificativă se înregistrează şi pe posturile de profesor de educaţie fizică şi sport (35 candidaţi pe post), pe posturile de profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică (27 candidaţi pe post), profesor de educaţie muzicală/educaţie artistică (18 candidaţi pe post), profesor în învăţământul preşcolar cu predare în limba română (15,76 candidaţi pe post), respectiv pentru posturile de profesor de fizică (14 candidaţi pe post)” – a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Cluj, prof. Andreea Coroian Goldiş.

În etapele de mobilitate aferente acestui an, la nivelul judeţului Cluj au fost identificate în total 2272 de posturi complete şi incomplete. Dintre acestea, 758 s-au ocupat deja în etapele de mobilitate anterioare.

Proba scrisă a concursului de titularizare se desfăşoară în patru centre de examen: Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca. Examenul scris începe la ora 10:00. Intrarea în sala de examen se face cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 9:00. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală înainte de a se fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă. După primirea subiectelor de concurs, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore numai de către candidaţii cu deficienţe grave.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*