Întâlnirea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului – ediția 2017

Întâlnirea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului – ediția 2017

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului organizează în zilele de 29 și 30 iulie 2017, la Bistriţa, Întâlnirea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului. La această întâlnire orașul Bistrița va fi animat de peste 1000 de tineri, care vor participa la programe duhovnicești, educative, cultural și artistice organizate special pentru ei. Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Municipiului Bistriţa.

Programul Întâlnirii este unul diversificat, fiind abordate teme de interes pentru participanți. Astfel, după deschiderea oficială a evenimentului, va avea loc conferința susținută de către Părintele Constantin Necula, intitulată Demnitatea Tinereții în Hristos. În această secțiune, tinerii vor putea intra în dialog cu invitatul nostru, care le va oferi sfaturi practice în vederea păstrării și promovării credinței cu demnitate, în cadrul comunității din care facem parte. Sesiunea de lucru din 29 iulie, care va avea loc în școlile special pregătite pentru workshopuri, va fi structurată pe durata a 90 de minute, și vor lua parte cei 1000 de tineri împărtiți în 50 de grupuri, a câte 20 persoane pe grup, coordonați de către un preot sau profesor.

Tematica sesiunii de lucru înglobează teme de interes general pentru tineri: Familia creștină și provocările cu care se confruntă aceasta în societatea contemporană; – Cum văd tinerii familia creștină? Socializarea între tineri prin activități derulate în cadrul Bisericii; – Propuneri de activități care să se desfășoare în grupurile parohiale și asociațiile de tineret; – Dependența de imagine, calculator, televizor, telefon, tablete; – Cum putem utiliza social media ca instrument de cooperare și nu ca dependență?

Pe lângă activitățile specifie reuniunii, una dintre prioritățile organizatorilor o reprezintă vizitarea obiectivelor principale din Municipiul Bistrița. Astfel, tinerii prezenți timp de 2 zile la Bistrița, vor avea posibilitatea să viziteze Bisericile Ortodoxe, Complexul Muzeal, Sinagoga, Biblioteca Județeană, Biserica Evanghelică, Centrul Cultural Dacia, Complexul Sugălete sau Parcul Municipal.

Procesiunea Bucuriei, care va avea loc sâmbătă seara, este concepută ca o sărbătoare a comuniunii în Hristos și va reuni și alți participanți fie dintre bistrițenii care doresc să se alăture bucuriei noastre, fie copii și tineri din diverse părți ale județului, îmbrăcați în costume populare. Pe parcursul procesiunii se vor cânta pricesne și se vor intona cântece patriotice, iar în încheiere vom aduce mulțumire lui Dumnezeu prin rugăciunile de seară în fața Panteonului Bistriței și vom asculta meditația serii, rostită de către un invitat special.

Finalul acestei zile va fi marcat prin participarea tinerilor la Festivalul Internațional de Folclor „Nunta Zamfirei”, în prezența a peste 10 ansambluri de muzică tradițională din toată lumea.

În cea de-a doua zi a Întâlnirii Tinerilor, bucuria de a fi împreună va fi desăvârșită prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Inaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Festivitatea de încheiere a evenimentului, programată în după-amiaza zilei de duminică, va consta într-un spectacol muzical, realizat de către Ducu Bertzi & Friends, Florin Săsărman, Grupul Valeria Peter Predescu, Trupa Big City și alți invitați din celelalte episcopii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*