Se repară calea ferată, între Apahida şi Iclod. Urmează Iclod – Dej.

Se repară calea ferată, între Apahida şi Iclod. Urmează Iclod – Dej.

Compania CFR Infrastructură a anunţat că Regionala CF Cluj a demarat programul de reparaţii şi consolidare a infrastructurii feroviare pe secţia Apahida – Jucu – Gherla – Iclod pentru ridicarea restricţiilor de viteză, sursa de finanţare a programului fiind asigurată din surse proprii şi de la bugetul de stat.

În perioada de execuţie a lucrărilor de reparaţii şi consolidare, circulaţia trenurilor pe secţia Apahida – Jucu – Gherla – Iclod se desfăşoară alternativ pe câte un fir de circulaţie unde sunt deschise şantierele de lucru. Termenul de finalizare a acestor lucrări este octombrie 2017, după care vor începe lucrările pe secţia Iclod – Dej-Călători, care are termen de finalizare semestrul I din 2018.

Lucrările de reparaţii şi consolidare sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (în proporţie de 85%) şi cu firme specializate (în proporţie de 15%) şi au drept scop restabilirea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 100 km/h, lucrările fiind programate etapizat pe intervale de staţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*