Vară INTERACTivă, la Dej

Vară INTERACTivă, la Dej

Clubul Interact Dej, în colaborare cu Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și cu sprijinul Rotary Club Dej, a deschis începând de luni, 17 iulie, o „Școală de vară” destinată copiilor din clasele primare și de gimnaziu (7-14 ani).

Activitățile propuse și susținute de membrii Clubului Interact, împreună cu invitaţii lor, au ca scop petrecerea vacanței de vară a celor mici într-un mediu plăcut, joaca, sportul și dobândirea unor cunoștințe noi, fiind principalele atracții ale programului. Nu în ultimul rând, proiectul vine în ajutorul părinților, prin ocuparea timpului liber a copiilor cu activități specifice vârstei acestora.

Astfel, luni, după momentul de deschidere al „Școlii de vară”, la care au participat și reprezentanții Rotary Club Dej, copiii au desenat și pictat îndrumați fiind de plasticiana Doina Cubleșan.

Miercuri, atenția le-a fost captată prin exerciții de mișcare corporală și „jocuri de rol” în cadrul atelierului de teatru coordonat de Andra Cristurean, elevă în clasa a XII-a C, la Colegiul „Andrei Mureșanu”.

După un set de exerciții care vizau dezvoltarea capacităților comunicaționale, învingerea emoțiilor și a blocajelor psihice, dar și socializarea în cadrul segmentului lor de vârstă, copiii „au pus în scenă” povestea Albei ca Zăpada, interpretând cu entuziasm cunoscutele personaje din basm și improvizând cu mult umor, acolo unde a fost cazul. Următoarea întâlnire a celor mici a avut loc vineri, invitați fiind Cercetașii Dejeni, și a fost dedicată învățării unor cântece de drumeție.

Atelierele propuse de Clubul Interact sunt gratuite și se desfășoară de trei ori pe săptămână (luni, miercuri și vineri, între orele 11-13) în sala festivă a CNAM. Programul cuprinde ateliere de pictură, teatru, muzică, make-up, vânătoare de comori, vizionare de filme, gastronomie/nutriție, jocuri sportive etc. „Școala de vară” este deschisă pentru toți copiii dornici de distracție, până în data de 6 septembrie.

Interact Dej s-a constituit în anul 2016 și este aripa de voluntariat a Clubului Rotary Dej, destinată tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani care doresc să se implice în dezvoltarea comunității din care fac parte. Președinta clubului în este Daniela Samuil.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*