Carmen Dan anunţă SCHIMBAREA statutului poliţistului

Carmen Dan anunţă SCHIMBAREA statutului poliţistului

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că îşi doreşte ca legea penală privind faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor să fie mai aspră, precizând că ar vrea să fie înlăturate acele constrângeri din cauza căroa poliţiştii au „reţineri evidente” în a utiliza armele.

„Referitor la uzul de armă. Pentru că acest act normativ (statutul poliţistului – n.red.) vizează toţi angajaţii MAI care deţin o armă de serviciu, am decis ca procesul de modificare a acestei reglementări să fie realizat la nivelul ministerului. Personal, îmi doresc să eliminăm toate acele constrângeri care fac în prezent ca poliţiştii să aibă reţineri evidente în a utiliza armamentul din dotare. Şi aceste modificări îmi doresc să fie finalizate cât mai repede, pentru a avea până la sfârşitul acestui an acest pachet complet care priveşte întărirea autorităţii poliţistului”, a spus Carmen Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a avut consultări cu liderii de sindicat.

În plus, ministrul de Interne a subliniat că va discuta cu ministrul Justiţiei, pentru ca legea penală privind actele de ultraj să fie mai aspră.

„Legat de înăsprirea legislaţiei penale pentru faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor, spuneam zilele acestea că în anul 2015, după moartea poliţistului Ionescu, de la Brigada Poliţiei Rutiere, MAI a înaintat o propunere de acest fel ministrului Justiţiei. Propunerea viza majorarea limitelor pedepselor pentru faptele de ultraj cu două treimi, atunci când victima acestor infracţiuni este un poliţist sau jandarm. Voi discuta personal cu ministrul justiţiei pentru ca această propunere care nu s-a materializat până acum să fie avută în atenţie şi considerată ca o prioritate în pachetul legislativ care va viza modificarea legislaţiei penale”, a explicat Carmen Dan.

sursa: mediafax.ro

foto: Digi24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*