Exercițiu de simulare pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Exercițiu de simulare pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Autoritățile au desfășurat, ieri, un exercițiu de simulare pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, în cazul descoperirii unui bagaj suspect.

„Astăzi, 27 iulie, în intervalul 14:00 – 15:30, la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj s-a desfăşurat un exerciţiu care a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituţionale şi consolidarea reflexelor de cooperare într-o situaţie ipotetică privind descoperirea unui bagaj suspect. Exerciţiul nu a afectat traficul aerian şi nici activităţile curente desfăşurate în aeroport”, au declarat reprezentanții instituției.

Miercuri, un bistrițean a afirmat, în avion, că are o bombă în bagaj, declanşând incidentul alarmei false de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”. În acest caz, pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit directorului aeroportului clujean, David Ciceo, deşi s-a dovedit a fi nereală, afirmaţia bărbatului că ar avea o bombă în bagaj, transmisă stewardesei, este foarte gravă, iar acesta va trebui să suporte consecinţele faptei sale.

Directorul Aeroportului Cluj face un apel către toţi cei care călătoresc cu avionul să aibă mai multă grijă privind afirmaţiile pe care le fac, deoarece în contextul internaţional actual, acestea vor atrage după sine, pedepse severe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*