Facebook nu mai vrea știri false. Postările unor site-uri cu informații neverificate nu mai sunt vizibile

Facebook nu mai vrea știri false. Postările unor site-uri cu informații neverificate nu mai sunt vizibile

Facebook a început şi în România campania împotriva ştirilor false. Astfel, mai multe pagini care distribuiau informaţii neadevărate, reţete neverificate pentru vindecarea miraculoasă a unor boli grave sau teorii ale conspiraţiei s-au trezit că postările lor sunt aproape invizibile. Printre cei afectaţi se numără şi Times New Roman, un site de satiră.

Zece milioane de români au cont pe Facebook şi mulţi dintre ei primesc aproape zilnic invitaţia la un articol mincinos. Aşa că demersul reprezentanţilor reţelei de socializare li se pare unul corect.

Facebook nu mai vrea stiri false pe platforma de socializare, aşa că a trecut la curăţenia generală, iar de curând a fost luată în vizor şi România. Astfel, paginile unor siteuri care distribuiau informaţii neverificate s-au trezit că postările lor nu mai sunt vizibile. Curăţenia pe care Facebook a început-o deja presupune, pe de-o parte, munca unor roboţi şi pe de altă parte munca unor oameni. În funcţie de anumite criterii, printre care şi numărul de raportări făcute de utilizatori, roboţii aleg paginile mincinoase. Oamenii intervin şi ei in selectie. În momentul în care se strâng suficiente date se trece la penalizare, care se face gradual.

Pagini care conţin clipuri video fără sursă, liveuri false, informaţii cu caracter denigrator sau xenofob se numără printre paginile care intră la categoria indezirabile. Uneori, roboţii Facebook mai dau şi greş, cum s-a întâmplat în cazul celor de la Times New Roman.

Reprezentanţii Times New Roman speră ca problema să fie remediată în cel mai scurt timp.

sursa: tvr.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*